Tο πρώτο εξειδικευμένο κέντρο e –learning ειδικών μαθημάτων αγγλικών

«Ακούστε για εμάς»

Αθήνα 9.84

Κάντε κλικ στην εκπομπή ''Ντάμες Σπαθί'' Ε.Κουμάντου-Ε.Ορφανίδου 11/11/2014

ifeelkid

Επίσημοι συνεργάτες της κάρτας υγείας :
 www.ygeiaonline.gr

Πρόσκληση στο specialenglish από σχολική σύμβουλο αγγλικής για επιμόρφωση καθηγητών 

banner seminario

ΠΡΟΣΦΟΡA!

  •     40%  αν ξεκινήσετε μαζί με κάποιο φίλο σας  κοινό ιδιαίτερο πρόγραμμα δύο ατόμων με εξατομικευμένη προσέγγιση ( αν είναι εφικτό με βάση την ηλικία και το επίπεδο  δυσκολίας )
  •     25%  με προπληρωμή ενός έτους και άμεση έναρξη των εξατομικευμένων ιδιαίτερων προγραμμάτων
  •   25% σε ανέργους / πολύτεκνους με χαμηλό εισόδημα 

Newsletter

Υπερκινητικά…παιχνίδια για παιδιά με υπερκινητικότητα… στο διάβασμα των αγγλικών

Ο  προγραμματισμός σύντομων διαλειμμάτων αποτελεί απαραίτητη συνθήκη  στην καθημερινή μελέτη των παιδιών με Δ.Ε.Π-Υ στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.  Οι μικρές παύσεις  από το διάβασμα είναι χρήσιμες, ώστε οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να <<φροντίσουν>> την ανάγκη του παιδιού να κινηθεί, νωρίτερα από το ίδιο το παιδί.

Παρακάτω παρουσιάζονται  δραστηριότητες με τη μορφή παιχνιδιών, οι οποίες δίνουν στα παιδιά με Δ.Ε.Π-Υ  την πολύτιμη δυνατότητα να κινηθούν σε προκαθορισμένο χώρο την ώρα της μελέτης, αλλά και να ολοκληρώσουν το μαθησιακό στόχο τους κιναισθητικά.

1)    Ζητάμε από το παιδί να αναπαραστήσει με βιωματικό τρόπο τα βασικά σημεία του κειμένου που διάβασε ( π.χ. να υποδυθεί τον κεντρικό ήρωα στη διάρκεια των βασικών γεγονότων  της ιστορίας ).
2)    Γράφουμε τις λέξεις της ορθογραφίας σε ξεχωριστές κάρτες και τις δείχνουμε μία – μία στο παιδί. Όταν το παιδί παρατηρήσει τη λέξη στην κάρτα, θα πρέπει να σηκωθεί από το γραφείο, να κάνει ένα γύρο τρέχοντας και να επανέλθει για να γράψει τη λέξη στο χαρτί του .
3)    Γράφουμε τις λέξεις – κλειδιά του μαθήματος που θέλουμε να διδάξουμε σε κάρτες και τις κρύβουμε σε διαφορετικά σημεία μέσα στο δωμάτιο του παιδιού ή την τάξη. Καλούμε το παιδί να εντοπίσει τις κάρτες με τις λέξεις μέσα στο χώρο παίζοντας το παιχνίδι του <<κρυμμένου θησαυρού>>.
4)    Ζητάμε από το παιδί πρώτα να παρατηρήσει για ένα λεπτό τα πράγματα που υπάρχουν στο χώρο. Στη συνέχεια του λέμε  να αγγίξει συγκεκριμένο αριθμό αντικειμένων, τα οποία έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό ( π.χ. άγγιξε πέντε κόκκινα πράγματα που βλέπεις μέσα στο δωμάτιο ).
5)    Παίζουμε με το παιδί το παιχνίδι του καθρέφτη, δηλαδή κάνουμε μία -ή περισσότερες ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας που έχουμε επιλέξει- κινήσεις και ζητάμε από το παιδί να τις επαναλάβει. Στη συνέχεια κάνουμε αντιστροφή ρόλων, δηλαδή το παιδί κάνει την/τις κινήσεις και εμείς μιμούμαστε.
6)    Παίζουμε με το παιδί τα << αγαλματάκια ακούνητα, αγέλαστα μέρα ή νύχτα;  >>.
Μέσα από αυτό το παιχνίδι και αφού επαναληφθεί για αρκετές βδομάδες, οι νευρικές συνδέσεις μεταξύ του εγκεφάλου και του σώματος ενισχύονται, παρέχοντας στο παιδί καλύτερο αυτοέλεγχο.

Ο σεβασμός της ανάγκης του παιδιού με υπερκινητικότητα  για κίνηση μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για το γονέα, τον εκπαιδευτικό, τον ειδικό θεραπευτή. Εντάσσοντας κινητικά παιχνίδια σε ένα δομημένο καθημερινό πρόγραμμα μελέτης  καλύπτουμε τη φυσική ανάγκη του παιδιού για οριοθετημένη και στοχευόμενη διοχέτευση της ενέργειάς του, με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο.

Ειρήνη Θ. Ευαγγέλου
Ψυχολόγος – Επιστημονική Υπεύθυνη του  www. specialenglish.gr

© www.specialenglish.gr